Edelstenen verzorging


KRISTALLEN EN GESTEENTEN, HET REINIGEN EN OPLADEN
Veel mensen hebben prachtige stenen in huis. Ze zijn zo fijn om in huis te hebben maar niet alleen vanwege de prachtige kleuren en schitterende glinstering. Ook de energie kan je voelen van de stenen. Maar het is wel heel belangrijk om de stenen te reinigen zodat de energie blijft stromen. En niet alleen reinigen, de steen moet zich ook weer opladen zodat jij gebruik kan blijven maken van deze energie.

 

Een edelsteen bestaat uit verschillende mineralen. Wanneer het uit maar 1 mineraal bestaat noemen wij het een kristal, bij meerdere mineralen wordt de steen een gesteente genoemd. Om het lezen wat makkelijker te maken hebben wij het over kristallen in de tekst 😉.

 

WAAROM MOET IK MIJN KRISTAL REINIGEN?
Wanneer jij een kristal dagelijks bij je draagt kan het zijn dat je na verloop van tijd het gevoel hebt dat jouw steen niet meer die energie afgeeft zoals in het begin. Wanneer het kristal wordt gecreëerd kan het zich soms wel miljoenen jaren opladen aan de energie van Moeder Aarde. Deze positieve energie voel je wanneer je jouw kristal voor het eerst in je handen houdt. Wanneer het kristal door ons mensen gebruikt gaat worden is het dus belangrijk dat je jouw kristal met veel liefde en aandacht behandeld. Een kristal neemt namelijk negatieve energie uit de omgeving op. Het is dan ook belangrijk om jouw kristallen te reinigen na aankoop. Het kan zijn dat jouw kristal toch wat negatieve energie met zich mee heeft gekregen op weg naar jou toe. Maar ook tijdens het gebruik neemt jouw kristal negatieve energie op. Je kan je ook misschien wel voorstellen wanneer jij een kristal bij je draagt tegen de negatieve invloed van straling dat deze steen vrij snel ‘verzadigd’ is. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je het kristal op tijd reinigt zodat je de energie schoon houdt. Doe je dit niet dan kan jouw kristal zelfs dof worden of barstjes gaan vertonen.

 

REINIGEN VAN DE KRISTALLEN
Het reinigen van kristallen kan op veel verschillende manieren. Het is wel goed om te weten wat er bij jouw kristal kan. Sommige kristallen kunnen bijvoorbeeld niet tegen vocht waardoor je deze niet met water kan afspoelen. Op onze site staat bij elk kristal aangegeven welke manieren van reinigen niet goed zijn voor jouw kristal. Hier kan je dus altijd even spieken zodat jij de juiste manier van reinigen bij jouw kristal kan toepassen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw kristal op een veilige manier gereinigd kan worden. Hieronder de meest handige manieren om jouw kristal te reinigen.

 

 

STROMEND WATER

Zoals al eerder aangegeven zijn er een aantal kristallen die niet blij worden van vocht. Het kan zijn dat de steen zelfs oplost van water! Zachtere kristal soorten worden door de kalk in het water aangetast.

Mag jouw kristal met water gereinigd worden dan kan je deze onder stromend water houden om zo de negatieve energie kwijt te raken. Het is goed om zelf de intentie uit te spreken, hardop of in gedachten, dat je al het vuil en de negatieve energie met het stromende water van jouw steen af spoelt. Het is een snelle manier om jouw kristal te reinigen. Energetisch gaat deze reiniging niet zo diep…

 

PALO SANTO OF SALIE SMUDGE

Om jouw stenen ook een diepe energetische reiniging te geven is het goed om deze te reinigen met of . Zorg ervoor dat het stukje heilig hout of de Salie goed rookt. Haal dan de kristallen door de rook. Geef ook nu weer jouw intentie mee dat je de stenen energetisch alle negatieve energie los mogen laten.


Je kan de Salie heel handig in een Abalone schelp branden. Dit geeft nog een extra spirituele lading mee aangezien je dan ook werkt met de 4 elementen. De schelp staat voor Water, het branden voor Vuur, de salie voor Aarde en de Lucht circuleert door de schelp. Het is goed om dit ritueel maandelijks te doen. Zelf reinig ik mijn stenen altijd de dag voor Volle maan op deze manier. Zo krijgen al mijn prachtige stenen maandelijks een goede reiniging en heb ik iedere maand een prachtig ritueel en al mijn kleine juweeltjes weer even in mijn handen. Tip loop met de rokende Salie of Palo Santo even een rondje door het huis. Zo is alles en iedereen weer lekker energetisch gereinigd 😉.

 

EEN NACHTJE IN DE AARDE.

Elke steen kan je reinigen door deze een nachtje in de aarde te stoppen. Hou een plekje in de tuin apart voor dit ritueel zodat je jouw stenen weer goed terug kan vinden. Begraaf de stenen voor een nachtje in de aarde. Zo kan alle negatieve energie van de steen wegstromen en wordt het door Moeder Aarde weer omgezet in positieve energie. Let er wel op of de aarde vochtig is, dan kan je de stenen die niet tegen water kunnen beter op een andere manier reinigen. Na een nachtje rust in de aarde kan je de stenen met een doekje afnemen en opladen.

 

REINIGEN MET ANDERE STENEN

Het is ook mogelijk om jouw kristal met behulp van andere kristallen te reinigen. Zo kan je gebruik maken van . Deze ijzerhoudende steen is zelfreinigend. Het is handig om de split steentjes in een bakje te leggen en hierin jouw kristallen een nachtje te leggen. Deze manier van reinigen is dus geschikt voor elk type kristal. Een super manier en dus altijd goed! 


TIP! Het reinigen met andere stenen is de meest veilige manier en voor iedere steen geschikt. Mocht je dus twijfelen of jouw favo steentje tegen water kan, dan is dit dé manier om te reinigen!

 

HET OPLADEN VAN JOUW KRISTALLEN
Na het reinigen van de kristallen is het nodig om deze ook weer op te laden met positieve energie. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw kristal weer optimaal voor jou aan de slag kan. Het opladen van kristallen kan ook op verschillende manieren.

 

MAAN OF ZONLICHT
Echt een super manier om jouw kristallen weer volledig op te laden. Leg jouw kristal in het volle maanlicht. Je kan dit buiten doen, of gewoon in de vensterbank. Het maanlicht geeft zoveel energie af dat jouw kristal zich badend in het licht kan opladen. Kan jouw kristal tegen water? Doe de op te laden kristallen in een afgesloten gevulde waterfles. Niet alleen jouw kristallen laden op, ook jouw water laadt zich op met maanlicht en neemt de trilling van jouw stenen over. Zo heb je echt dubbel geladen water! En dit proef je!

 

Sommige stenen kunnen verkleuren door zonlicht, dus check dit wel even voor je jouw kristal met zonlicht gaat opladen. Leg de op te laden kristallen in de vensterbank of buiten wanneer de zon zich laat zien. De zonnestralen laden jouw kristal weer fijn op.

 

BERGKRISTAL OF SELENIET
Ook het opladen van kristallen kan je doen met andere kristallen. De Bergkristal en de Seleniet zijn hiervoor super geschikt. is ook in kleine split steentjes te verkrijgen. Heel handig om ook deze kleine steentjes in een schaaltje of Abalone schelp te leggen zodat je jouw stenen hierin kan laten opladen. Seleniet kan je in mooie platte stukken vinden zodat je daar jouw op te laden kristallen een nachtje op kan laten liggen. Er zijn ook prachtige (maar wel kostbare) schaaltjes van Bergkristal en Seleniet te vinden. Hier kan je jouw kristallen in neerleggen om op te laden.

 

WAT JE NOG MEER KUNT DOEN MET NIEUWE KRISTALLEN
Geef jouw kristallen jouw energie en intentie mee. Dit kan je doen door na aankoop jouw kristallen te reinigen en op te laden om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Ga rustig zitten met de kristallen in je handen. Sluit je ogen en probeer contact te maken met de kristallen. Je kan de kristallen visualiseren en kijk dan maar wat er gebeurd… Je zal zien dat je antwoord krijgt en de manier waarop is voor iedereen verschillend. Vraag aan de kristallen of zij voor jou en met jou willen werken aan dat waar je de kristallen voor hebt uitgezocht. Want, met kristallen werken vraagt om samenwerking 😉.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.